lauantai 15. huhtikuuta 2017

Al dormitorio


Tätä meillä popitetaan Madridin tyttöjen kanssa eniten.. 😊


Minun makuuhuoneeni, jossa oma sänkyni seinän puolimmainen, sopivan ja mukavan pehmoinen






Una donna sonnambulo finlandese è arrivato al dormitorio.
Yksi uupunut suomalainen unissakävelijänainen on viimein saapunut asuntolalle, vähän myöhempään kuin piti, mutta kuitenkin perillä oikeassa osoitteessa. Oikeastaan pikkiriikkisen harmittaa, mutta vain kallisarvoisen ajan tuhlaamisena. ☺

Kello oli puhelulokini pikaisella konsultaatiolla 18:21, kun sain yhthlö-Gretan kiinni, yritin aimminkin, mutta linja varattu tai ei vastannut. Taisi olla vastaajakin, mutta siihen en halunnut jättää viestiä, johon olisi turha odottaa minkäänlaista reaktiota ikinä.

Kuten mainitsin, en siis tiennyt lähettämieni tekstiviestien perillemenemättömyydestä, koska en nähnyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa, ja oletin myös viiveen johtuvan siitä, että Italiassa nyt vain kaikessa kestää aikansa.

Italialaiset sanovat usein muille ja toisilleen: È necessario avere pazienza, Abbi pazienza, Hai pazienza.. Mutta kuten arvata saattaa, monet heistä ovat itse kärsimättömiä, tai ainakin saattavat ilmaista tuohtumuksensa/tyytymättömyytensä äänekkäästi ja monimuotoisilla eleillä ja käsimerkeillä höystettynä. Tätä pantomiimia on kyllä hauska seurata, tai miksei osallistuakin, mikäli sitä kärsivällisyyttä ja huumoria riittää.



Kysyin italiaksi Gretalta myös onko kämpässä kaikki tykötarpeet vai pitääkö jotain tuoda itse. Vastaus oli, että kaikki on, ei tarvi tuoda mitään.
Ja italofaktori: Kämpässä on vain pyyhkeet; leivinpaperi, talouspaperi, vessapaperi, hygieniatarvikkeet, mitä kukin nyt tarvitsee, pitää ostaa täältä tai tuoda itse.

Kysyin mm. löytyykö silitysrauta ja -lauta (ferro e asse da stiro), koska minulla olisi ollut kotona pienikokoinen matkasilitysrauta, jonka olisin ottanut ellei täällä olisi ollut, tähän ei koskaan vastattu, mutta kerron teille, että kyllä löytyy. En ottanut rautaa mukaani, oli tuuria ja hyvää laskelmointia.

Ei koskaan kannata kysyä liikaa kerralla, vastaus tulee suurinpiirtein vain joka viidenteen kysymykseen. Syyllistyin tähän, mutta kannatti yrittää, eihän kysyvä tieltä eksy..
Ja italofaktori: Beh, ei tietenkään! 😂 Ja lisäksi kun italialainen sanoo, että kaikki kunnossa, kaikki hyvin (Va tutto bene, tutto a posto), siihen ei pidä luottaa, (tarkoittaa tod.näk. "Täysi kaaos, mutta mitä sitten, en jaksa välittää, anna sinäkin olla"), varmistamatta monta kertaa konkreettisesti asiaa, eikä vielä silloinkaan.

Jaan asunnon 5:n espanjalaisen naispuolisen kämppikseni kanssa. Olivat tosi reiluja saapuessani maanantai-illalla, väsyneenä ja flegmaattisena, kokkailivat minulle jotain ruokaa, kun en mitenkään olisi jaksanut lähteä kaupoille, saati mihinkään. 😊
Sen verran asumisdraamaa täällä ollut kuitenkin, etteivät tytöt tulleet keskenään toimeen ja eilen muutti 2 pois ja tilalle tuli 2 uutta, espanjalaisia hekin ja kaikki kokkiopiskelijoita, mikäli olen rekisteröinen heidän oikein.

Itse tulin/tulen toimeen kaikkien kanssa, mutta hiljaisemmat, riidattomat yöt olisivat tervetulleita, jää nähtäväksi miten tässä käy. Kadulta kuuluu joka yö myös iloinen puheensorina, hilpeä hippailu ja musiikki, joten jos nukahtaminen vaikeata, tällaisissa olosuhteissa, ota useammat KORVATULPAT..











Portaat asuntoomme ovat kovin jyrkät, valokatkaisijoita ei ole joka kerroksessa, (tämä on hissittömän talon ylin kerros!) ja niitä on vaikea erottaa ovikelloista, jotka näyttävät samalta.
Minulla mukana minikokoinen LedLenzer -TASKULAMPPU..
Vielä en ole vahingossa pimputtanut kenenkään ovikelloa, vaikka rappukäytävässä muutaman kerran pimeässä hapuillut. *Koputtaa puuta*

Maanantaisin käy cleaning lady eli siivooja, jonka hommiin kuuluvat petivaatteiden vaihto, uusien pyyhkeiden tuominen, imurointi jne, mutta yleisesti pitää kokoajan kämpillä ollessaan tietysti siivota omat jälkensä ja joskus ehkä vähän toistenkin, jos sattuu huolettomammat ja sekaisemmat kämppikset, ja jos se itseä häiritsee.

Tästä alkusysäyksestä eli kämpälle pääsystä eteenpäin kaikki on mennyt hyvin, joko tarvittavalla hienosäädöllä tai omalla painollaan..

Portaat parvelle
Kotikatu
Kotikatu
Punainen kotiovi


Keittiö

Lokerikot sapuskoille
Ensimmäiset elintarvikkeeni

Makuuhuoneeni ikkunat
Keittiö
Keittiön ikkuna, jonka alapuolella pyykit ripustettuna narulle 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viereinen makuuhuone, 1 krs:ssa






 
Parvella





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti