tiistai 11. huhtikuuta 2017

Alla stazione ferroviaria di Santa Maria Novella

Navetalla sukkulointi. Navetasta Santa Maria Novellan rautatieasemalle.
Nyt pääsemme italian ihmeellisyyksiin:

Junalippua (Firenze-Pistoia, hinta 4,40€) ei suinkaan myyty minulle lippukassasta (BIGLIETTERIA), vaan se piti ostaa lähellä olevasta tupakkakaupasta (TABACCHI) ja olin kuulemma ihan kahjo yrittäessäni ostaa junalippua lipunmyynnistä?!? Tämä on sitä aitoitalialaista logiikkaa, josta ulkomaalaiset (Stranieri !!!) eivät tajua mitään, vaikka sehän on paras, vailla vertaansa, loogisin, vähän vielä parempi, ylivoimainen, plus absoluuttinen superlatiiviröykkiö.. 😉

Tapakkakaupan myyjätär, vanhempi signora, ei puhunut sanaakaan englantia ja ohjeissani oli "osta liput lippukassasta ja kysy mihin aikaan ja mistä laiturilta juna(t) lähtevät." Kysyin kaiken tämän italiaksi ja myöhemmin saapuvia ajatellen myös, että puhuuko hän englantia, mutta rouva vastasi vain ettei tiedä, ei kuulu hänelle, eikä kiinnosta pätkääkään, seuraa itse monitoreista.. Eikä koskaan ikinä englantia, phyi!!!

Monitoreita, laitureita ja junia taasen paljolti, vaikeaselkoisia ja vaikea erottaa toisistaan.
Samaten rautatieasemalla olemattomat opasteet, vaikka varmaan paikallisten mukaan, mitä selkeimmät ja oivallisimmat..

Tästä olen lisäksi jo keskustellut työpaikallani Piazza del Duomon Turisti-infossa, ainakin ulkomaisten ja mahdollisesti myös muualta Italiasta tulleiden kanssa, etten ilmeisesti ole yksin mielipiteeni kanssa.

Kuitti pitää leimata vihreässä masiinassa (tungetaan koneeseen ja kone rouhaisee palan), ennen kuin astuu junaan, muuuten seuraa sakko. Kuitissani lukee "classe 2", mikä tarkoittaa, että voin istua junassa minne tahansa vapaalle paikalle, jossa lukee luokka 2.
Junassa on myös mobiililaitteille lataus.

Convalidare in Basso = validate below. Itse leimasin kuitenkin kuitin tuohon tekstin yläpuolelle, mutta se taisi osua italologiikalla prikulleen oikein?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti